Koningsdag 2020

De ochtend begon met een stralende, zonnige, droge, warme lucht van buiten, door de ramen van mijn bovenwoning en de deur naar mijn balkon. Alleen het opblaaszwembad op het balkon gaf nog wat koelte en frisheid mee van afgelopen nacht. Vanwege een uitgeblust koffiezetapparaat, moest ik het sinds de dag ervoor doen met oploskoffie op deze Koningsdag 2020. Er zijn ergere dingen, maar heel wakker word je daar niet van. Een echte kop koffie bij mijn goede vriend in de wijk zette wat meer zoden aan de dijk. Samen hebben we een aardige wandeling gemaakt door het park dat op loopafstand van onze wijk te vinden is. Onderweg genietend van de schoonheid, de zon, de bries en de dieren die we onderweg tegen kwamen.

Stilte

Stilte, geen feest of rumoer en weinig kleurige taferelen. Wel hingen de vlaggen uit, want de koning vierde toch werkelijk zijn verjaardag. Zouden er veel mensen achter hun PC, laptop of mobiel hebben gezeten op deze dag? Het feest vond immers met name online plaats dit jaar? Ogenschijnlijk was deze dag niet zo veel anders dan gisteren, of vorige week. Onderweg kwamen we slechts een klein aantal mensen tegen. Af en toe een andere wandelaar, met of zonder hond. Stilte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.