Lente

De lente is aangebroken! Buiten is te zien hoe de dieren en fauna zich hier weer op voorbereiden en dat kan een heel ander beeld geven dan de tijd waarin we leven. Toch geeft het ook vertrouwen en hoop. De tijd beweegt verder, de natuur past zich aan en mensen blijken dat ook best goed te kunnen uiteindelijk. Al kunnen onze gedachten veel onrust brengen, relaties met anderen soms moeilijk zijn en gevoelens onvoorspelbaar.

God’s liefde voor creëren is te zien in het leven in de natuur en de aaneenschakeling van eigenaardigheden en schoonheden – en ja, ook af en toe wat onverwachtse lelijkheden- die sluitend zijn. Aandacht hebben en zorg dragen voor deze natuur valt dan ook onder onze verantwoordelijkheid. Net zoals we ook goed voor onszelf moeten zorgen en aandacht voor elkaar houden. Als je aan het worstelen bent in jezelf en kleine dingen je veel energie kosten, lukt het niet goed om daar aandacht voor te hebben. Dat is niet erg. Het moment dat je daar weer ruimte voor krijgt komt weer, op een ander moment.

Accepteer hoe het is, heb geduld met jezelf en reken het jezelf niet aan. De watervogels laten mij vaak ervaren wat het is om los te laten en rust te vinden. De eenvoud en vrijheid op en in het water, of aan de waterkant, alleen, maar nog vaker samen, laten mij zien dat het gaat zoals het gaat en dat het goed komt. Dat wens ik jou ook toe. Dat de kracht en kwetsbaarheid van de natuur een deel van je last mag verlichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.