Almere

Een belangrijke bijdrage aan mijn herstel is mettertijd er op uit gaan, een hotel pakken en de omgeving verkennen met lange wandelingen. De eigen omgeving heb ik nu wel gezien, al is er natuurlijk vaak wel weer iets verrassends te zien. Almere was een stad die ik nog niet eerder verkend heb. Ik ben drie nachten gebleven en heb verschillende kanten van deze stad gezien. De plek waar ik logeerde was een tegenvaller. Het lag dicht bij het hoofdstation en het centrum, maar waar dat normaliter best prettig kan zijn, was het een vervelende ervaring. Ik ben tot vier keer toe lastig gevallen door het type dat denkt dat vrouwen alleen naar mannen op zoek zijn. Dit gebeurde in de avonduren, als ik voor een rokertje even buiten het hotel moest staan. Er was een grote beerput rond het hotel en station, dat opgeknapt werd. Het was ook erg vervuild met weggegooid afval.

Zwaan in park nabij het centrum

Wandelen

Gelukkig heeft Almere meer te bieden dan dat. Meeuwen bijvoorbeeld. Voor mij toch relatief nieuw, omdat ik ze in mijn eigen woonomgeving nauwelijks zie. Ik heb dan ook erg genoten van deze vogels, hun schoonheid, gedrag en geroep over en weer. Daarvoor hoefde ik niet ver te wandelen.

2 meeuwen in gesprek

Met de stadsbus kwam ik eenvoudig in de buurt van de plassen die Almere rijk is. Als compensatie van de vervelende ervaringen heb ik die veelvuldig en langdurig bezocht. Ik ben eerst naar de Oostvaardersplassen geweest. Het was fris met een stevige wind, maar wel droog! Voor het spotten van vogels waren de weersomstandigheden wat minder geschikt, maar ik heb genoten van de rust om mij heen en al het moois wat ik zag. Wat ik verwachtte, veel water, viel ietwat tegen. Maar het is een prachtig natuurgebied.

Eend in één van de plassen

De dag erop ben ik naar de Noorderplassen gegaan. Het deel wat ik bezocht heb vond ik nog mooier dan de Oostvaardersplassen. Het is een enorm gebied, verdeeld tussen 2 delen. Ik ben zowel bij halte Noord als halte Zuid uitgestapt. Op de windluwe plekken kon ik heerlijk mijn jas uit doen, de temperatuur was goed. Via een doorkijk heb ik de zilveren reiger kunnen spotten, een verrassing. Ook hier kwam ik heel weinig mensen tegen, wat ik heel prettig vond.

Zilveren Reiger, Noorderplassen

Aan het eind van de wandeling heb ik een cappuchino genomen bij een gezellige hut, waar ik helaas de naam niet meer van weet. En toen was het weer tijd om terug naar het hotel te gaan. Het was een goede tijd in Almere en toen ik thuis kwam was de overgang groot. Er was slecht nieuws vanuit het land, vanwege overstromingen in Limburg, maar ook in België, Luxemburg en Duitsland. Een heel ander beeld van water.

Eend strekt zijn veren uit

Het water heeft schoonheid en zachtheid, maar kan ook tot rampen leiden. Die twee kanten hebben indruk op me gemaakt. Mijn hart gaat dan ook uit naar de mensen die hier mee te maken hebben gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.