Fletcher hotel Beekbergen

Om de zoveel maanden ga ik er een paar dagen tussenuit om bij te tanken in een hotel in een natuurrijke omgeving. Dat werkt goed voor mijn persoonlijk herstel en om mijn energiebalans op peil te houden. Een belangrijk onderdeel is weg zijn uit mijn omgeving en de prikkels die daar altijd zijn en een tweede is dat ik graag fotografeer en wandel. Het Fletcher hotel is een bijzonder gebouw dat zijn oorsprong vindt in een scholings- en vakantiecentrum van Pieter Jelles Troelstra.

Van een hotel van de Golden Tullip is het uiteindelijk een Fletcher hotel geworden. Dit na een periode van vele renovaties en een prachtige inrichting van de Deelerzaal, 1 van de 2 aan het hotel verbonden kapels. Pieter Jelles Troelstra was voorman van de Sociaal Democratische Arbeidspartij en betrokken bonden schonken elk een glas-in-loodraam met embleem en inscriptie.

Architect J.H. Mulder ontwierp de monumentale ingangspartij in de stijl van Berlage, eveneens te zien in het Nationaal Park de Hoge veluwe in het slot Hubertus.

De kamers van het hotel stralen de sfeer uit van een klooster en ik kreeg sterk het idee dat het hotel een klooster was geweest. Dat is dus niet het geval, maar het doet er sterk aan denken.

Mijn kamer lag direct naast de Deelerzaal en ik kon er dus vanuit de gang zo naar binnen. Ik was verrast door wat ik zag. Naast een prachtige, bosrijke omgeving was dit hotel één van de mooiste plekken waar ik heb verbleven. Hieronder nog een collage met de andere foto’s.

2 Comments

  1. Genoten van je verhaal, zelf vind
    Ik het ook zo fijn om even bij te komen en helemaal alleen te zijn. Het glas in lood, vind ik prachtig, heeft iets magisch en brengt me rust. Liefs, van mij 🥰

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.