Popeldag locatie Arnhem

Alleen jij kunt het, maar je kunt het niet alleen

Op vrijdag 15 oktober was het zover! Voor het eerst mocht Vitale Verbindingen als locatie het landelijke evenement ook mee organiseren in Arnhem. Dit vraagt uiteraard veel voorbereiding van het team en het was spannend of het allemaal goed zou gaan. Met name de interactie tussen live en online was nieuw voor ons. Toch was het, mede dankzij de organisatoren van dit jaarlijkse evenement over de ABCD een geslaagde dag. De opkomst viel uiteindelijk nog erg mee, want de aanmeldingen gingen niet hard. We hebben ook zeker wel met name wijkprofessionals gemist, maar zij die er waren hebben met enthousiasme meegedraaid aan het programma.

Er was voor ieder wat wils en er is rekening gehouden met het thema Inclusie, wat zich uitte in een divers programma en een gevarieerde deelnemersgroep. Ondertussen konden we meekijken en luisteren bij de andere locaties via een interactief groot scherm, wat ons verbond met elkaar. Persoonlijke rollen en talenten werden ingezet wat het een mooi kleurenpalet maakte in samenhang met elkaar. Een wandelgroep maakte gebruik van het mooie weer om een flinke wandeling in de omgeving te maken om daar de parels te laten zien. Mensen werden welkom geheten en gastvrijheid werd van verschillende kanten benadrukt.

Parels duiken

De creatieve workshop was gericht op het zoeken naar de parels, in de vorm van een tegel. Er werd op een mooie manier invulling aangegeven en de deelnemers hebben zich flink vermaakt. Daarmee werd de ervaring meegegeven dat het niet alleen middels taal werkt, maar zeker ook via creatieve vormen. Tot slot was er ook een presentatie cq workshop omtrent de ABCD en inclusie, waar het thema verkend werd vanuit de persoonlijke praktijk en ervaring.

Het was een geslaagde dag te noemen met mijn respect voor de organisatie en alle bijdragen, groot en klein, waardoor dit mogelijk was. Ik heb weer een boel parels in de wijk gezien en mogen beleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.