Inspiratie

Lang geleden dat ik een blog geschreven heb. Ik ben de inspiratie voor nieuwe thema’s een beetje kwijt en het is net als de poëzie die ik lang beoefend heb: het moet komen. Het is een beetje zonde om mijn weblog te verwaarlozen, dus ik ga toch proberen iets te delen hier. Als het om inspiratie gaat is het ook wel een uitdagende tijd, met zoveel onzekerheden en veranderingen door het virus en de maatregelen. Want ook dit jaar bleek een jaar met plannen maken, weer wijzigen, weer plannen maken, anders werken en geduld hebben. En dat is niet mijn sterkste kant.

Onzekerheid

Bij veel mooie projecten en werkzaamheden betrokken, is het ook een voortdurende onzekerheid doordat afspraken en bijeenkomsten afgelast zijn en uitgesteld, waarbij het ook lastiger is geworden om de motivatie bij iedereen hoog te houden. Werkend in een sociaal beroep, waarbij face to face contact meerwaarde heeft en soms zelfs noodzakelijk is het voortdurend zoeken naar mogelijkheden binnen de onmogelijkheden. Waar in de politiek steeds maar gesproken wordt over kantoorbanen, is dit natuurlijk niet de hele werksector en is thuisblijven niet vanzelfsprekend. Anderhalve meter garanderen betekent in de praktijk niet doorgaan vanwege te dure ruimtes of met minimale groepen werken. Er wordt dan toch snel aan digitaal gedacht, omdat daarmee deze dilemma’s worden weggenomen. Maar daarmee mis ik wel de essentie van mijn werk.

Motivatie

Gelukkig zijn er ook ontwikkelingen die mij de nodige motivatie geven. Mooie gesprekken met nieuwe vrijwilligers, bewoners en collega ervaringsdeskundigen, de WMO begeleiding die ik kan bieden – waaronder ook Activerend Werk valt- en intern trainingen geven. Betrokken zijn bij de interne organisatieveranderingen en daarin meedenken is ook iets wat blijvend inspireert. Nieuwe samenwerkingen, nieuwe ideeën, creatief zijn. En zo beweeg ik toch weer voort naar het einde van 2021, weer een nieuw, bewogen jaar. Houd moed!

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.