Coaching

Als ervaringsdeskundige coach doe ik regelmatig persoonlijke gesprekken met vrijwilligers, stagaires en bewoners. Ik vind dat een mooie kant van het werken in de wijk. In de loop van tijd is dat ook wel een vaardigheid die ik verder heb ontwikkeld, door middel van ervaring en scholing. Intervisie en supervisie houden mij scherp en bewust in hoe ik mijn taak uitvoer. Veel krijg ik uiteraard ook terug in de effectiviteit en tevredenheid van de personen die ik ondersteun. Soms vraagt het een langere tijd en soms ook gaat het op en neer, soms ook is het een korte tijd. Maar altijd ervaar ik de gesprekken als mooi en zinvol. Het maakt dat ik geniet van mijn werk en het geeft een bepaalde mate van voldoening als ik zie hoe mensen die ik ontmoet zich ontwikkelen.

Wederkerigheid

Coaching vanuit ervaringsdeskundigheid leidt meestal tot een proces van wederkerigheid. Ik leer van de personen die ik coach en neem die wijsheid weer mee naar de volgende. Tegelijkertijd helpt dit ook mijzelf bewust blijven waar ik sta en wat eventuele belemmeringen zijn. Daar mag ik zelf dan weer mee aan de slag. De openheid en gelijkwaardigheid in de trajecten leiden ertoe dat ik mijn wijsheid en ervaring inzet, maar dat het perspectief van de ander mij een spiegel voorhoudt en mijn wijsheid en ervaring verdiept. Ik zou dat ook niet anders willen. Soms ligt de nadruk op praktische en theoretische kanten van de coaching en dan weer ontmoet je elkaar op een ander niveau, meer innerlijk.

Van coaching naar de groep

Een onderdeel van coaching, of dat nu vrijwilligers, stagaires of bewoners zijn, is dat er een verbinding is met de andere activiteiten en groepen binnen de organisatie. Zo is coaching ook verbonden met het faciliteren dat de ander deel kan nemen of zelf activiteit onderneemt waar weer anderen kunnen aansluiten. Het staat zelden op zichzelf, bestaande uit één-op-één gesprekken. De ander zet stappen in de wijkcommunity, stagaires zoeken elkaar op om samen nog meer ervaring op te doen en van elkaar te leren. Vrijwilligers maken een plan om stap voor stap meer betekenis te geven aan hun dagelijks leven en hun kwaliteiten te ontdekken. Mijn rol bestaat dus ook uit het ruimte maken voor die verbindingen en het ondersteunen van dat proces. Hiervoor heb ik dan wel ook de medewerking en steun nodig van andere actoren in de wijk.

Activerend Werk

Activerend werk via de WMO is geíndiceerd en gaat via de wijkcoaches. Zij kunnen deze aanvragen voor bewoners die een trede hoger willen gaan op de participatieladder. Soms is er extra ondersteuning nodig voor een vrijwilliger om deel te nemen en de eigen stappen te zetten in participatie en herstel. Daar kan ik coaching op bieden. In feite doe ik dat al jaren, maar vaak bereiken bewoners mij en collega’s toch via de informele weg. Dat levert echter geen inkomsten op voor de organisatie. Ik vind het in ieder geval fijn werk en hoop dit nog verder te kunnen ontwikkelen.

In een team van coaches

Het coachen doe ik niet alleen, maar samen met collega’s en dat is altijd een goed idee. Dit houdt mij en mijn collega’s scherp en zo kan er gekeken worden naar passende aansluiting. We hebben binnen het team onze specialismen en ook specifieke ervaringsdeskundigheid. Ook onze werk- en opleidingsachtergronden verschillen, wat het tot een gevarieerd team maakt. We hanteren wel dezelfde kwaliteitsregels en voorwaarden om goede coaching te bieden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.